LED-information

Välja strömförsörjning för LED-produkter

Välja LED-transformator

Det finns många olika transformatorer eller nätaggregat, såsom konstant spänning, konstant ström och dimbar.

I allmänhet, från kraftkällor

1. Korrekt spänning. Om produkten kräver 12 V passar den inte en 5 eller 24 V strömförsörjning.

2. Tillräcklig kraft. Strömförsörjningen måste ge minst den maximala effekt som tas av lasten. Större makt är inte en fara, men det är ingen idé att betala för det om du kan göra med de mindre. En 5 A-strömförsörjning krävs inte för ett par små lysdioder. Överbelastning bör inte sättas på, flishuggen trycker ständigt på full fart och livslängden minskas. Det rekommenderas att strömförsörjningens märkeffekt ska vara minst 10-20 högre än den maximala belastningen.

3. Installationsplats. Alla nätadaptermodeller är lämpliga för det torra rummet. Om du döljer strömförsörjningen bakom panelerna, installerar den på en terrass eller i ett fuktbenäget område, välj IP66/IP67-modellen, som är utformad för krävande förhållanden. Den rekommenderade omgivningstemperaturen för strömkällor är max.40°C. 4. Anslutningsmetod. Apparater med en kontakt klar är anslutna till vägguttaget. Stäng inte av sladden. IP-skyddade enheter har fasta kraftkablar, installationen sker direkt i kopplingsdosan eller genom att ansluta kontakten, vilket kopplar in den i ett eluttag.

Kolla in alla våra nätaggregat här.

Välja strömförsörjning för LED Strip

Standardspänningstransformatorer används för LED-remsor. Den vanligaste spänningen i LED-remsor är 12V eller 24V.

12V LED-banden är lämpliga för 12V konstantspänningskällor.

24V LED-remsorna är lämpliga för 24V konstantspänningskällor Den lämpliga LED-strömförsörjningen är 10-30 högre än det beräknade effektbehovet för lysdioder.

Välja strömförsörjning för LED Down-lampor

Till exempel används standardströmtransformatorer i LED Downlights. De har också färdiga kit inklusive nätaggregat.

Dimbara nätaggregat

De vanligaste dimbara nätaggregaten är DALI dimbar, Triac dimbar eller tryckknappsstyrda nätaggregat.

Tänk på att DALI nätaggregat kräver DALI-styrenheter eller justeringar.

Hur man beräknar lämplig strömförsörjning?

På ett LED-band påverkar till exempel bandets längd hur effektiv (wattal) transformatorn behövs. Eftersom LED-remsan kan skäras i önskad längd av utdrag, är det bra att veta hur man bestämmer behovet av en LED-transformator. För att bestämma ledremsans maximala längd, använd tumregeln: dela upp strömförsörjningsströmförsörjningen vid ledremsans effekt per meter. Lägg sedan till minst 10 medel så att du inte laddar transformatorn på sin maximala effekt.

Som ett exempel om du använder en 5m High Power LED Tape 14 W/m 12V krävs:

5 m * 14 W/m = 70W + 10-30 översizing = 70W + 10 = 77W

Så du behöver minst 77W strömförsörjning eftersom när tidigare berättade, led-effekten rekommenderas att vara 10-30 högre än det beräknade effektbehovet för lysdioder. Det vill än om rätt strömförsörjning skulle till exempel vara nätadaptern 230VAC/12 VDC 6.7A.

Om du till exempel väljer en låg strömledsremsa på 7,2 W/m 12Vkan samma nätaggregat (nätadaptern 230VAC/12 VDC 6.7A. ) anslutas upp till 10 m

80 W dividerat med 7,2 W/m * 0,9 (minst 10 övermottering) = 10 meter.

Om du vet hur mycket du behöver led-remsan och sedan multiplicera antalet meter av remsan vid dess kraft, kan du transformatorns kraft.

Du måste bara komma ihåg att i praktiken är det en bra idé att dimensionera LED-strömförsörjningen så att du har 10 spelrum jämfört med den maximala effektbelastningen på transformatorn. I det här fallet varar strömförsörjningen också längre eftersom hela tiden inte är i maximal belastning.

Vår kundtjänst hjälper dig gärna att välja rätt LED-transformator.

Om du inte kan hitta vår webbutik eller inte vet vad en lämplig strömförsörjning skulle vara för dig, är du välkommen att kontakta vår kundtjänst: info@ledlife.fi eller ring 040-5533908.

Vi hjälper gärna till.

Related Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *