LED-information

Teknisk jämförelse av LED-remsor

Teknisk jämförelse

Detta inskriptionen är avsedd för en normal konsument som inte har utbildning inom elektroniksektorn, men är intresserad av att kika bakom kulisserna på LED-produkter utan reklam fraser.

Led remsor jämförelsen verkar enkelt plötsligt. Banden har tekniska data som visar remeffekten/mätaren eller effekt/rulle. Också spänning, vanligtvis 12 V eller 24 V. Det är också viktigt för användaren att ljustonen som ges av bandlysdioderna.

År då hade vi en leverantör av högkvalitativa band. Tillverkare. Problemet var det höga priset och för lång leveranstid. Utgångspunkten var att hitta en lika god kvalitet med snabbare leveranstid och helst till ett lägre pris genom att återigen lämna anbud till tillverkare Tillsammans. Jag började med att beställa några modellrullar från flera noggrant tillverkare som försäkrade att de skulle sälja band av god kvalitet, en av de företaget tidigare har sålt band till andra finländska importörer. I mitt sökande var det en 24-volts så kallad . högeffektsuttag, 14,4 W/meter i effekt, används för mer krävande belysning. Alla fick också ett krav på att en viss tillverkare av själva LED-komponenten, var avsikten att få en korrekt Band. Grejerna började komma och vi blev testade. Mätarna såg ut att överraskande avläsningar: 14 watt per meter av det utlovade bandet drevs av t.ex. 3,7 W/m, 4,3 W/m, 6,3 W/m, 7,7 W/m, 8,9 W/m, det bästa bandet var 9,2 W/m. Situationen föreföll vara långvarig. Vi var tvungna att beställa fler modeller från olika platser.

Projekt med flera leverantörer. Om produkten har betalas för priset på 14 watt tejp, varför ska jag acceptera 4 watt makt? Förklaringen var bland annat att alla andra säljer bandet vid den kraft som bandet värms upp för mycket, lysdioderna värms upp för mycket. Ja, det är därför bandet håller limmas direkt på en aluminiumgjut- eller kylprofil. Återigen kom flera kvartal att de har återförsäljare i Finland som har distributörer som har de köper band från dem. Vem vet även om det är sant, med en hel del online-återförsäljare. är en text som säger att den tekniska informationen bygger på en fabriksdeklaration och Det var allt. Tydligen är det köparens ansvar att få vad han får. Botten var 2,2 W/meter. Efter slaget medgav tillverkaren att varorna var en varg och vi fick 8 W/m. Tyvärr kunde du inte sätta det i det normala Försäljning.

Slutresultatet av beställning och testning arbete för ett och ett halvt år av modell objekt var att det finns färre än 10 anständiga bandtillverkare. På något sätt acceptabla produkter levereras n. 30 tillverkare. De återstående 60% av banden var till och med olämpliga som reklamprodukter. Standardbasbandet 4.8 W/m ger bättre ljuseffekt och mycket billigare priser. Denna jämförelse med ett basband av god kvalitet. samma studie bör utföras i denna maktklass, skillnaderna i kvalitet är spektakulära. Kretskortet är på billigare band än serpentin och lysdioderna kan inte förlängas under en mycket lång livslängd. Och allt detta gäller för de så kallade ”lysdioderna av god kvalitet”. exportera produkter. Billiga produkter avsedda för fjärran österns egen marknad citeras inte ens i denna jämförelse. Led-remsornas effektavläsningar är de nominella uteffekterna, som beräknas enligt de optimala strömmar som ges till lysdioderna, med beaktande av några andra faktorer, vilket resulterar i en avläsning av 14,4 W/meter. E.g. 5050-lysdioden innehåller 3 LED-chips med en ström på 20 mA vardera. Tröskelspänningen är ca. 3,5 V och 60 lysdioder per meter. 3,5 V x 0,020 A x 3 x 60 = 12,6 W. Redan visar denna beräkning att den faktiska LED-effekten aldrig är märkeffekt. Ett bra band med en 5050 typ LED har mer än 10 watt / meter, utmärkt tejp 12 W / m. Vid mätning av effekt är det också relevant om ett 10 cm, meter eller 5 m band mäts. Dessutom har bandet många faktorer, såsom främre motstånd, spänningsfall på grund av längden på kretskortet, etc. ytterligare adress i detta sammanhang. Den högpresterande bandet har en betydande driftspänning, 12 V eller 24 V. 24 volt är mycket bättre och konkurrenterna har också lärt sig det genom åren. I slutändan, naturligtvis, ljuseffekten beror fortfarande på kvaliteten och typen av LED. I alla fall: Vid 4 Watt tejp, samma ljuseffekt som en 12-watts tejp uppnås inte. Det finns inget svar på detta problem i att öka bandkraften. Redan den nuvarande 14 watt tejp kyls väl, men situationen börjar bli utmanande t.ex. Med 28 Watt av band makt, även om den faktiska effekten är förmodligen mindre än 20 Watt i de flesta delar.

Tid nya LED-typer kommer att läggas till de band som kommer att förändra situationen. Någon radikal lösning inte bör förväntas, ljuseffekter växer långsamt. Situationen där bandens ljuseffekt jämförs med reala watt bibehålls. Nya led typer, de gamla går långsamt in i historien och bandet konstruktören och tillverkaren förblir ansvariga för bandets användbarhet. Återförsäljaren måste se till att den tekniska information som tillhandahålls av är verkliga. Detta kräver god elektroteknik och elektronik Kunskap.

Illustrationerna nedan visar strömförsörjningsdisplayerna med olika belastningar på 5 m rullarna. Jämfört med en låg kvalitet 12-volts tejp och en premie 24-volts tejp.


12 V svag tejp 5 meter, 12 V x 2,45 A = 29 W

Samma jämförelse med 1 m remsor:

I skillnaden till förmån för 24 V-bandet: en meter från effektskillnaden är bara +30, vilket egentligen inte är en spänningsskillnad, men med samma band på fem meters rulle är skillnaden redan +93.

Överväganden är också att tejpens effekt beror på om den är installerad i en enhetlig eller flera kortare utdrag med bröstet anslutet. Det vore önskvärt att aldrig mer än 5 m. Många bandtyper, 5 meter är redan för mycket.

Related Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *