LED-Tietoa

Saunan Lämpösuojatut LED-Sarjat

Lämpö on ledien pahin rasitus.

Sijoitettuna kuumiin olosuhteisiin, ledien käyttöikä laskee. Onneksi sauna on käytössä lyhyitä aikoja kerrallaan, joten ledien odotettavissa oleva elinikä saunakäytössä on kuitenkin hyvin pitkä. Koska erityisiä lämmönkestäviä ledejä ei ole olemassa, on käytettävä muita keinoja: virtaa rajoittamalla, eristämällä led käyttöympäristön lämmöstä ja johtamalla lämpöä kiinteisiin johtimiin. Lämpösuojatuissa led-sarjoissa jokainen led-yksikkö on rakenteeltaan todellakin aito kiuasled, lasilinssillinen (saatavana nyt kaksi erilaista linssiä) edestäpäin vesitiivis runko. Näihin sarjoihin ei tarvitse ostaa erillistä kiuaslinssiä, koska kaikki yksiköt ovat niitä ! (Asiaa tiedustellaan päivittäin, sillä hintamme on jopa alle puolet totutusta) Ledin ja linssin väliin jää ilmarako, joka suojaa lediä. Ledin toimintalämpötila on useita asteita viileämpi kuin ilman linssiä. Lämpösuojatun led-sarjan teknisten ominaisuuksien lisäksi vuosien varrella tehtävää huoltoa ajatellen oikein asennettujen ledien vaihto on helppoa.

 

Meidän värivaihdot

Viisi sävyvaihtoehtoa: LV2: Lämmin valkoinen = värilämpötila lähellä halogeenilampun sävyä, ~ 3000 K. LV3: Hieman valkoisempi lämpimän valkoinen n. 3300-3500 K. LV4: Edelleen lämmin valkoinen, mutta viileämpi sävy, n. 4000 K. LV1: Kellertävän valkoinen= kellertävä, muistuttaa pienitehoisen hehkulampun värisävyä, n. 2700 K. VV1: Viileän valkoinen = värilämpötila 6000-10000 K.

Lämpösuojatut led-sarjat toimitetaan asennusta vaille valmiina sisältäen ledit, lämpösuojatut led-rungot, 5 metrin johtimet jokaisessa ledissä, liittimet sekä vakiomallisen tai valinnaisen verkkolaiteosan, voit valikoida virtalähteen tyypin valikosta, kuten muitakin ominaisuuksia tai lisätarvikkeita.

 1. Vakiona on verkkolaite pistorasiamallia 12 V. Himmentimeksi sopivat kaikki led-himmenitimet.
 2. Toinen vaihtoehto on 12 voltin IP-67 “puikula”, joka sopii lähes kaikkialle, myös paneelien taakse asennettavaksi. Kaikki toisiopuolelle asennettavat 12 voltin led-himmentimet sopivat.
 3. Tavallisella hehkulamppuhimmentimellä säädettävä virtalähde, ulostulojännite 12 V. Kytkemällä verkkojännitteen tavallisen hehkulamppuhimmentimen (ns. triac-säädin) kautta, voit himmentää led-sarjan haluttuun kirkkauteen 0-100%. Tämän virtalähteen kanssa ei käytetä toisiopuolelle tulevia led-himmentimiä.

Isoilla sarjoilla (24 kpl ja yli) potentiometri on vähän huono ratkaisu himmentimeksi, elektroninen säädin (=pwm-säädin) toimii aina.

Ledien etuvastukset mitoitetaan tilauksessa valitulle verkkolaitteelle sopivaksi. Saatavana myös esim. aurinkosähkölle sopivaksi (n. 14 V) ilman verkkolaitetta.

Verkkolaitteita ei ole tarkoitus asentaa saunaan. Ei myöskään elektronisia himmentimiä. Ledejä lukuunottamatta muut laitteet asennetaan viileämpiin tiloihin.

Tarkemmat tiedot virtalähteistä ja himmentimistä löydät täältä: virtalähteet himmentimet

Tuotekehitys

21.5.2014 ON JULKAISTU MAAILMANLAAJUISESTI PARAS UUDISTUS SAUNAN LED-VALOIHIN SITTEN VUODEN 2007 jälkeen, kun toimme kokonaan linssilliset led-valot myyntiin kohtuuhinnalla. Nyt voit valita perinteisen kiuaslinssin kapeakiilaisen valon sijaan myös laajakulmaisen, pehmeämmän valon. Laajakulmalinssit toimitetaan sarjan mukana erillispakattuina, näin voidaan esim. kiukaalle asentaa kauempaa tuleva kapeampi valokiila ja muihin leveämpi “yleisvalo”. Huom! Kapea valokiila näyttää luonnollisesti kirkkaammalta kuin leveä, mutta valo ei siten häikäisekään niin pahasti. Valoteho on kuitenkin aivan sama, se vain leviää suuremmalle alueelle. Linssimuutoksen voi tehdä jo aiemmin hankittuihin ja asennettuihin ledeihin, pikkurahalla ja pienellä työllä. Ledrunkoa ei edes tarvitse irrottaa, ainoastaan linssiä reunustava rengas kierretään auki, otetaan tiivisterengas ja linssi pois, pudotetaan laajakulmalinssi renkaan pohjalle, laitetaan tiivisterengas paikoilleen ja ruuvataan reunus takaisin runkoon. Koko työ kestää puoli minuuttia led-runkoa kohden.

Katso täältä meidän lämpöä kestävät LED-sarjat!

Related Posts

4 thoughts on “Saunan Lämpösuojatut LED-Sarjat

 1. Esko Paldan sanoo:

  Tervehdys
  Saako saunan led sarjoihin kestävää kiuaslinssiä

  1. tilaukset sanoo:

   Terve Esko,

   Saunan LED-sarjoissa on lämmönkestävä kiuaslinssi joten kyllä. Normaali sekä laajakulmalinssillä oleva saunaled on suunniteltu kestämään kaikissa saunoissa.

   Ystävällisin terveisin
   Asiakaspalvelu
   LedLife Oy

 2. Ville-Pekka Pennanen sanoo:

  Saako teidän led-valoja asentaa kiukaan päälle?

  1. admin sanoo:

   Terve Ville,
   Vaikka meidän kaikki LED-Sarjan ledit ovat ns. kiuasledejä ei ole sallittu vaakasuunnassa alle 50cm kiukaasta asentaa mitään muuta kuin kiukaseen kuuluvaa sähkölaitetta.

   Ystävällisin terveisin
   Asiakaspalvelu
   LedLife Oy

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *