LED-Tietoa

Miten valita oikea LED-Muuntaja LED-nauhoihin?

Miten valita oikea LED-Muuntaja LED-nauhoihin?

LED-muuntajia on monenlaisia. Esimerkiksi vakiojännite-, vakiovirta- sekä himmennettäviä virtalähteitä.

Muuntaja on erittäin tärkeä tekijä, kun suunnitellaan valaistusta. Tämä johtuu siitä että jos mitoitetaan LED-Muuntaja väärin, komponentit voi vioittua ennenaikaisesti tai pahimmassa tapauksessa virtalähde tai jopa LED-Valo voi hajota pelkästään väärän mitoituksen takia.

LED-Muuntajan mitoituksessa meidän tarvitsee tietää, LED-valon kokonaiskulutus. Esimerkiksi 5 metrin  14W/M LED-Nauhan mitoituksessa lasketaan 14W/metri. Kun meillä on tiedossa tarkka LED-Nauhan pituus tarvitaan vaan kerrata kulutus * Metriä (14W X 5M)

Tullaan tulokseen 14*5 = 70W ja siihen lisätään vielä virtalähteen kuormitettavuuden ja kestävyyden takia 15-30%.

70W * 30% = 91W. Joten tähän tarvitaan yli 91W teholtaan oleva virtalähde. Siihen sopii esimerkiksi tämä virtalähde.

LED-Muuntaja

Vakiojännitemuuntaja

Vakiojännitemuuntaja käytetään yleisemmin LED-Nauhoissa sekä muissa vakiojännitettä tarvittavissa laitteissa. Käytetään 12v LED-Nauhoihin 12V LED-Muuntaja sekä 24V LED-Nauhoihin 24V LED-Muuntaja. Nämä ovat yleisimmät LED-Nauhojen käyttöjännitteet. Meiltä löytyy myös muita vakiojännitemuuntajia. Sopiva LED-Muuntajan teho on 15-30% suurempi kun LED-Nauhojen laskettu teho.

 

Vakiovirtamuuntaja

Vakiovirtamuuntaja on yleensä käytössä teholedeissä sekä alasvaloissa. Monessa alasvalossa sekä teholed paketissa on valmiin oma sopiva vakiovirtamuuntaja mutta toisissa tuotteissa lukee lisätiedoissa millainen vakiovirtalähde tuote tarvitsee toimiakseen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *