All Categories

LED Ominaisuudet

Ledit ovat puolijohteita. Niissä ei ole liikkuvia osia, eikä hehkulankaa, kuten tavanomaisessa polttimossa.

Ledien luovuttama valoteho on hyvä verrattuna niiden kuluttamaan sähköenergiaan.

Normaaliolosuhteissa ledit ovat pitkäikäisiä, jopa 100 000 tuntia, joka vastaa yli kymmenen vuoden käyttöä.

Se ei kuitenkaan ole todellinen käyttöikä, kuin kaikkein pienimmille led-komponenteille. Nykyään lediltä vaaditaan aina vain suurempia tehoja ja muita ominaisuuksia, joten optimaalinen elinikä ei ole läheskään realistinen odote.

Ledit menettävät vanhetessaan valotehoaan, joten tarpeetonta käyttöä kannattaa välttää kohtuullisesta virrankulutuksesta huolimatta.

Ledit eivät juurikaan lämpene verrattuna hehkulamppuun, joten mitään suojaetäisyyksiä herkästi syttyviin materiaaleihin ei tarvita.

Kuitenkin on huomioitavaa, että suurimpien ledvalojen tehot ovat jo kymmeniä watteja, on huolehdittava, että jäähdytys toimii.

Suurtehonauhat on asennettava alumiiniseen listaan tai profiiliin. Huonosti liimattu nauha tai liimaus heikosti lämpöä johtavaan materiaaliin, kuten puuhun tai pahviin, johtaa nauhan nopeaan vaurioitumiseen.

Ledit eivät viihdy kuumassa, käytä saunaan vain led-tuotteita, joita on erityisesti suositeltu saunaan asennettavaksi ja voidaan asentaa helposti huollettavaksi.

Ledien käyttöjännite on alhainen, ainoa verkkojänniteosa on virtalähde, joka muuttaa 230 voltin verkkojännitteen vaarattomaksi tasajännitteeksi.

Ledien kytkentäjohtoja saa asentaa laillisesti kuka tahansa, kunhan verkkolaite asennetaan vaatimusten mukaan asianmukaiseen paikkaan.

Ledit ovat herkkiä väärille jännitteille, käytä vain sarjoissa mukana tulevia virtalähteitä tai ohjeissa mainittuja enimmäisjännitteitä.

Irtoledien asennuksessa on huomioitava oikeankokoisten etuvastuksien käyttö tai virranrajoituselektroniikka.

Takuu ei korvaa väärän käyttöjännitteen vioittamia tai kytkentäohjeiden vastaisesti kytkettyjä komponentteja.

Perinteisten eli ø 5 ja 3 mm:n ledien yleisin vaurio on mekaaninen: ledin jalkoja ei saisi taivuttaa aivan lasin juuresta.

Juotostöissä kannattaa käyttää vain elektroniikkatyöhön soveltuvia juottimia, ylilämpö tuhoaa helposti ledin jo ennen virran kytkemistä.
Teholedien juotostöissä pitää noudattaa erityistä huolellisuutta, ylilämpö voi vaurioittaa helposti lediä. Teholedien keskiössä sijaitseva ledin chip on mekaanisesti arka vaurioitumaan, säilytä teholedit huolellisesti pakattuna ja vältä koskemasta keskikohtaan sormin tai millään esineellä.

Epävarmoissa tapauksissa kannattaa kääntyä teknisen tukemme puoleen (email: info@ledlife.fi) tai lähettää kyselyn asiakaspalvelu sivuston lomakkeen avulla.