Työskentelypintojen suora valaistus LED-Nauhojen ja LED-Profiilien kanssa.

Keittiön työpöytävalaistus ja sauna ovat olleet ledvalaistuksen ensimmäiset kohteet jo yli 10 vuotta sitten. Keittiön valaistus saadaan helposti erittäin mielekkääksi LED-nauhojen sekä LED-Profiilien kanssa.

Keittiöön suosittuja tuotteita:

Valmiit valaisinlistat

EL7 valaisinprofiili

Lednauha 13W/m

Lednauha 14W/m

Virtalähteet

Himmentimet

Epäsuora valaistus LED-Nauhojen ja LED-Profiilien kanssa.

Keittiöön saadaan helposti rauhallista yleisvaloa asentamalla epäsuora valaistus kaappien päälle. Tehokkaalla nauhalla saaadaan hyvä valaistus katon kautta, toiset tyytyvät enemmän tunnelmalliseen valoon pienemmällä teholla. Myös sokkelivalo on suosittu, siihen riittää melko pienitehoinen nauha, esim. 4.8 W/m tai 5.8 W/m.

Valmiit valaisinlistat

EL7 valaisinprofiili

Lednauha 13W/m

Lednauha 14W/m

AL6-valaisinprofiili (sokkeli)

Lednauha 4.8 W/m (sokkeli)

Lednauha 5.8 W/m (sokkeli)

Virtalähteet

Himmentimet

Työpöydille saadaan tasainen valaistus koko matkalle käyttäen lednauhaa ja tarkoitukseen suunniteltua alumiinista valaisinprofiilia. Suositeltava nauhan teho on 12-14 W/m. Viime vuosina lähes kaikki kohteet on tehty neutraalivalkoisella nauhalla, joka ei muuta valkoisia pintoja kellertäväksi. Korkea värintoistoindeksi näyttää pinnat luonnollisen värisinä.Nauha asennetaan yläkaapiston alle, lähelle etureunaa. Hyvin suunniteltu keittiö on varustettu 10 mm kaapistoa korkeammilla ovilla, juuri tuo ylitys peittää valaisinprofiilin näkyvistä. 8 mm korkea profiili on sellaisenaankin erittäin huomaamaton, eikä anna häikäisevää hajavaloa huoneeseen päin. Optinen kansi tasaa valon koko pöydän syvyyteen ja valaisee myös välitilan takaseinää. (Ks. kuvasarja ilman kantta ja kannen kanssa). Valaisinprofiili on yläpuolelta vesitiivis, joten valaisin voi olla yhtenäinen myös mahdollisen kuivauskaapin kohdalla. Turvallisella 24 voltin jännitteellä toimivan nauhan verkkoliitäntälaite asennetaan yleensä esim. kaapin päälle tai sokkelin sisään. Valaisimet voi tilata valmiina määrämittaisena (<200 cm) tai profiilin ja led-nauhan paikalla koottavaksi. Suositellaan alumiinikuorisia virtalähteitä paremman jäähtyvyyden vuoksi.